Wifi 6

Wat is wifi 6 en wat heb je eraan?

Wifi 6 is de nieuwe versie van wifi. Hiermee haal je hogere snelheden. Ook is je wifi dekking beter en vertraagt je netwerk minder bij grote drukte.
 
Hoe meer apparaten je in een zakelijke omgeving hebt of thuis gebruikt, hoe meer er wordt gevraagd van je netwerk.
 
Wifi 6 gebruikt nieuwe technologiën waaronder MU-MIMO en OFDMA om sneller data te kunnen versturen.
 
Wij maken gebruik van de oplossingen van o.a Draytek en Ubiquiti.
 
 
Modem met ingebouwde Wifi 6:

De Vigor 2865 serie is onze nieuwste generatie routers voor toepassingen in het zakelijke MKB segment. Voor snelheden tot 300 Mbit/s over bestaande koperverbindingen is dit model voorzien van een ingebouwd DSL-modem met ondersteuning voor Supervectoring (35b). Deze serie is geschikt voor bijna alle soorten verbindingen die in de Benelux worden aangeboden. Door fail-over of load-balancing via meerdere verbindingen toe te passen wordt de hoogst haalbare uptime gegarandeerd. De Vigor 2865 serie is zeer breed inzetbaar en uw bedrijf kan gebruik maken van de nieuwste internetverbindingen en hoogste snelheden.

Wireless

Het ax-model beschikt over een 802.11ax access point met WIFI6 . Hiermee kunnen meerdere apparaten tegelijk gegevens overdragen via dezelfde draadloze frequentie, waardoor de gemiddelde gegevensdoorvoer per gebruiker verbetert. Uitermate geschikt voor drukke omgevingen. Verder zijn functies zoals Bandsteering, waarbij wireless clients zoveel mogelijk naar 5GHz worden gestuurd, als ook router assisted client roaming en airtime fairness standaard aanwezig.

Accesspoint:

De VigorAP 960C biedt Mesh ondersteuning. Access points in een Mesh netwerk kunnen draadloos met elkaar worden verbonden. Mesh zorgt ervoor dat een draadloos netwerk automatisch wireless links bouwt, herstelt en data verstuurt over het kortste/beste pad. Hierdoor is het mogelijk een snel en stabiel draadloos Mesh netwerk te creëren. Daarnaast is het niet noodzakelijk bekabeling naar moeilijk bereikbare plekken te leggen.

Een Mesh netwerk bestaat uit een Mesh root, waarnaar de Mesh nodes kunnen verbinden. Dit access point ondersteunt beide modi, waardoor deze zowel geschikt is als het centrale punt in het Mesh netwerk, maar ook ingezet kan worden als uitbreiding op een bestaand Mesh netwerk.

 

AP management

De functionaliteit AP management in dit access point maakt het beheren van een draadloos netwerk nog eenvoudiger. Wanneer een access point wordt aangesloten op een netwerk met daarin een DrayTek router die AP management ondersteunt, wordt het access point automatisch door de router herkend. Vanuit de router kan eenvoudig een configuratie in het access point worden gezet. Naast het vereenvoudigen van het beheer van de access points, biedt AP management ook andere geavanceerde wireless features zoals rogue AP detection en load balancing.