Brandbeveiliging

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Als je wasdroger kortsluiting maakt en brand veroorzaakt, word je van de rooklucht dus niet wakker. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn van levensbelang, en niet alleen als je slaapt! Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten.

Eisen

Afhankelijk van de aard van het gebouw en de bijbehorende gebruiksvergunning kan een brandmeldinstallatie of een ontruimingsinstallatie geëist worden door wettelijke regelgeving, de brandweer of een verzekeringsmaatschappij. Uitgangspunt voor alle partijen vormt de norm NEN 2535 "Brandveiligheid van gebouwen; Brandmeldinstallaties; Systeem- en kwaliteitseisen en projecteringsrichtlijen". Voldoet de brandmeldinstallatie aan het PvE, dan krijgt de eigenaar of gebruiker van het gebouw een NCP-certificaat, als bewijs van oplevering volgens de afspraken. Avai Beveiliging verzorgd een brandmeldsysteem die voldoet aan de gestelde eisen van de betrokken partijen en kan uw brandmeldsysteem gecertificeerd opleveren.

Brand vormt een groot risico, zowel voor uw veiligheid als voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Door middel van een brandmeldinstallatie worden alle aanwezigen in het pand tijdig gewaarschuwd voor brand en rookontwikkeling, waardoor iedereen veilig buiten kan komen. Bovendien kan met behulp van een brandmeldinstallatie de schade beperkt blijven of worden voorkomen.

Contact

Voor meer informatie of een professionele plaatsing volgens de NEN 2555 van uw rookmelder(s) kunt u altijd terecht per -email of neem telefonisch contact met ons op voor een vrijblijvende inventarisatie op uw locatie.

Wij staan u graag te woord over alle denkbare mogelijkheden en een efficiënte oplossing voor uw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies op maat en/of een passende offerte.